Opera bio

 

Operaprogram for 2017 – 18.
Brochure udkommer i august og billetsalget begynder ligeledes i august.
Bemærk tiderne, der også indeholder eftermiddagsforestillinger

25. sep. kl. 19.30 : NABUCCO fra operaen i Liege
Med vel nok operahistoriens berømteste kor ”Va pensiero, sull’ ali dorate” (fangekoret), der fik status som politisk manifest i et splittet Italien og kaldt ”Den anden fædrelandssang”. Ligeledes på baggrund af operaen blev ”Viva Verdi” et politisk kampråb, det vil sige: Leve Victor Emanuel, konge af Italien. I denne fremragende udgave fra Opéra Royal de Wallonie-Liège 2016 skal vi se en af operaens kæmper, nemlig barytonen Leo Nucci som Nabucco.                 Fra: Opéra Royal de Wallonie.

24. okt. kl. 20.00 : MASKEBALLET direkte fra operaen Liceu i Barcelona.
Vi skal opleve den store polske tenor Piotr Beczala og sopranen Ekaterina Metlova i dette elegante spil om jalousi, konspirationer, lidenskaber, hævn og til sidst tilgivelse i dette mesterværk af Verdi.      Et værk som vakte vrede og blev forbudt af censuren og som tvang komponist og librettist til at foretage ændringer i det: Fra oprindeligt Sverige til det fjerne Boston. Instruktøren Vincent Boussard, dekoratøren Vincent Lemaire og Christian Lacroixs kostumer forstærker den mørke stemning og mystik omkring stykket og fokuserer på den dramatiske kerne i partituret.  Fra: Gran Teatre del Liceu, Barcelona.

12. nov. kl. 15.00: RIGOLETTO fra fra operaen i Sidney.
Siden premieren i Venedig i 1851 har Rigoletto været en af de mest elskede operaer.  Drivkraften i Verdis gribende drama Rigoletto er frustrationer, ung kærlighed og skæbnesvanger hævn. Operaen fortæller den tragiske historie om den pukkelryggede hofnar Rigoletto, der kæmper for at skærme sin elskede datter fra virkelighedens skuffelser og sorger. De gode intentioner slår dog grueligt fejl.

16. dec. kl. 15.00 : NØDDEKNÆKKEREN (ballet) fra Wiener Statsoper.
Ethvert barn bør se Nøddeknækkeren mindst én gang. Og denne nye Nøddeknækker fra Wien-statsoperaen er ikke noget dårligt valg. Flotte kostumer, officersuniformer og store kjoler fra det 19. århundrede. Soldaterne er talrige, og der er husarer på heste.  Særligt charmerende er alle børnene. Der er snesevis af dem i balsalsscenen, og at se så mange andre børn på scenen vil helt sikkert glæde børn blandt publikum. I sidste ende er scenen er lige så meget et spejl for børn, som det er for de voksne. Det er en russisk udgave af Rudolf Nureyev.  Fra: Wiener Statsopera.

22. jan. kl. 19.30  : LOHENGRIN fra Semper Operaen i Dresden.
En de helt store operabegivenheder i 2015 var Lohengrin på Semper operaen med Anna Netrebko og Piotr Beczala, begge debuterende i Wagnerroller. Dirigeret af Christian Thielemann blev forestillingen mødt med stående ovationer fra publikum og en lige så stor anerkendelse fra kritikerne: “Ren lyksalighed! Aldrig endt applaus!” Anna Netrebkos debut som Elsa var en af de store forventede musikalske begivenheder: “Sopranen sang en frodig, modent lydende Elsa med ubestridelige bel canto skygger, helt hjemme i Wagners romantiske univers.” Om Piotr Beczała: ”Denne var næsten perfekt i titelrollen.”  Også de øvrige medvirkende var fremragende. Fra: Semperoper, Dresden.

13. feb. kl. 19.30 : COPPELIA (ballet) med Den australske Ballet.
Coppélia er historien om en vaks ung pige, Swanilda og hendes forlovede Franz, en smuk mekanisk dukke Coppélia og dukkemageren Dr. Coppelius. Franz forelsker sig i dukken, som han tror er dukkemagerens datter. Swanilda ser Franz kysse Coppélia, men opdager at hun er en dukke. Hun forklæder sig som dukken og træder ind i Dr. Coppelius’ magiske univers for at vinde Franz tilbage.

25. mar.kl. 15.00 : BARBEREN I SEVILLA fra The National Opera i London.
Der er kærlighed i luften i Sevilla. Der er også begær, bedrag og nogle skumle planer – og først og fremmest en glad barber, om med lidt lune og lidt held nok skal sørge for, at alle forviklinger bliver løst, og de elskende får hinanden til slut. Rossini var en af sin tids mest populære komponister, ikke mindst på grund af en perlerække af letgenkendelige melodier, som folk kunne nynne med på

Tidligere forestillinger:
11.okt  kl. 19.30  : Operaen CARMEN fra Dalhalla i Rättvik, Sverige.
15.nov kl. 20.00       : Balletten GISELLE fra Det kongelige Teater.
19. nov kl. 18.00      : Julekoncert med ANDRÉ RIEU
13.dec  kl. 19.30     : Skuespil HØJSKOLESANGBOGEN fra Det kongelige Teater
17.jan  kl.  19.30      : Koncert JONAS KAUFMANN “En aften med Puccini”
11. feb. kl. 15.00      : DEN GLADE ENKE. Direkte fra Kungliga Operan i Stockholm
10. apr kl. 19.30      : Operaen LA BOHEME fra Det kongelige Teater
 

 

    

 

Comments are closed.